4 juni 2022
14:00

Årsunda IF

Referat: Fagersta Södra IK - Årsunda IF

Femte raka torsken för Södra när Årsunda vann på Onsjövallen med 2-0 . Södra började bra och har en boll inne i målet som avvinkas för offside redan i första minuten . Jocke avlossar vänstersläggan men skottet går över målet i den 4:e minuten. Årsunda tar sig in i matchen och spelet jämnar ut sig där det mest är ett ställningskrig mitt på plan på den ojämna gräsmattan där finliret lyste med sin frånvaro . Årsunda skapar ingenting fram till den 24:e minuten när man får en straff som är korrekt dömd och Emil Hodin slår in sitt 17:e mål för säsongen. 2-0 till Årsunda kommer 10 min senare när Emil Hodin knoppar in ett inlägg från kanten . Årsunda leder i halvtid med 2-0 . I andra halvlek så har Södra ett stort bollinnehav utan att skapa några heta chanser utan Årsunda är närmast på en kontring . Sista kvarten byter Södra in sina juniorer och dem gör ett riktigt bra avslutning på matchen där Abdi Abshir skulle haft en solklar straff men domaren valde att fria konstigt nog . Abdi var även inblandad i en misstänkt handssituation i Årsundas straffområde men domaren friade även här . Årsunda håller undan och vinner med 2-0 . Det här var en match som inte var nån publikunderhållning direkt utan kamp o långbollar som passade Årsunda bäst . Bägge målen var individuella misstag som gjorde att seriens målkung Emil Hodin kunde göra ytterligare ett par mål i serien . Nu gäller det att slita arslet av sig för att vända den här tråkiga trenden med förluster. Bäst i Södra var Shafick Irarema, Mahdi Hosaini och Jocke Larsson även inhopparna på slutet med Abdi Abshir i spetsen ska ha godkänt.